Om kloklip/negleklip på hunde

- klip kløerne/neglene på den rigtige måde

Tryk kloen frem med tommelfingeren. Spidsen af kloen skal flugte med undersiden af trædepuden. Tag forsigtigt 1 mm af gangen indtil kloen er en god længde. Tag evt. én pote én dag af gangen. Så bliver det ikke for overvældende for hunden.
Kommentar (11)
 • lærke  - negleklipning

  min hund reagere ret voldsomt når jeg klipper hendes negle. det bløder ikke, og jeg tager kun 1 mm af gangen.
  hmm, normalt? :) .

 • Søren P  - reakation ved kloklip

  Ja, det er desværre meget normalt. Det gør sikker ikke ondt, når du ikke tager mere af og det ikke bløder.

  Jeg ved (naturligvis) ikke med sikkerhed, hvad der sker i hovedet på hundene. Jeg tror de reagerer på lyden og på den følelse, det giver op igennem tåen når man klipper.

  Nogle hunde reagerer også stærkt på at blive holdt fast.

  Sørg for at klosaksen er skarp så den skærer kloen og ikke maser sig igennem. Tag evt. kun én pote af gangen og vendt med den næste til dagen efter. Prøv også om du kan klippe kløerne på et tidspunkt, hvor hunden er afslappet.

  Håber det kan hjælpe. Mvh Søren P

 • Rebecca  - To hunde der ikke vil have klippet negle

  hej, jeg har to hunde, den ene en korthåret dværggravhund på ca. 14 mdr og den anden er en langhåret miniature gravhund på ca. 2 mdr. begge er nærmest paniske for at få klippet negle... den ældste kan jeg med nød og næppe holde fast og på den måde få lov til at klippe negle på, ofte falder han til ro når jeg har klippet den første pote men begynder at stritte imod igen ved den sidste, og begynder at pive en smule men ikke meget. Den lille piver derimod hver gang jeg rører ved en af hans poter efter jeg har klippet den første negl... Jeg prøver at tale beroligende til dem mens jeg klipper og holder pauser undervejs hvor jeg roser dem og kæler med dem for at få dem til at falde ned. Jeg prøver også at sige "nej" bestemt til dem når de gør noget jeg ikke vil have, men er som om det stadig ikke virker... jeg husker også at give dem en godbid når jeg er færdig med at klippe... Jeg kan hver gang mærke at det tager hårdt på mine og hundenes kræfter når de skal have klippet negle, s...

 • Søren P  - kloklip

  Ja, jeg kender godt problemet. Der er desværre ikke nogen nem vej.

  For nogle hunde er det mere det at man holder dem fast, der er problemet. Andre kan ikke lide følelsen i tåen eller lyden af saksen.

  Det er godt at du roser dem og taler beroligende, men pas på du ikke gør det når de piver. Det kan forstærke reaktionen.

  Tag evt. kun en pote af gangen og vendt med de andre til dagen efter.

  Hold dem også gerne adskilt, men du arbejder med dem.

  Og sørg for at saksen er rigtig skarp, så den skære og ikke masser sig igennem kloen.

  Og nej, der er ikke nogen god regel til at vide hvor langt op du skal klippe. Blodkaret følger langsomt med ud til spidsen. Tag 1 mm af gangen indtil centrum af selve kloen bliver lysere.

  mvh Søren

 • Børge  - Betændelse

  Jeg har en labrador på 11½år. Den har betændelse og er hævet på flere tæer, en negl er bidt eller faldet af.
  Den har samtidig meget savl og når den drikker
  vand får den ikke meget af gangen, når den spiser virker det besværligt for den. Alt dette
  har stået på i ca. en måned. Den er blevet behandlet med "Antirobe vet 150mg" i 20 dg, samtidig har vi badet poterne i sæbevand.
  Desværre har det ikke ændret hundens lidelser.
  Har du et forslag?

 • tina  - analkirtler

  Kunne du ikke lave en videoblog, hvor man kan se, hvordan man tømmer analkirtlerne på sin hund - gerne en lille hund?

 • Soren  - Ny video

  Jo, det er en god ide. Det vil jeg arbejde på!

  Søren

 • Allan Nygaard  - Klipning af kløer

  Min hund var 6 år gammel da jeg fik ham, og han brød sig ikke om at blive rørt på poterne, og dette kommer sikkert af at han har oplevet at det gjorde ondt at få kløerne klippet. Nu har jeg haft ham halvandet år og vi har gjort det til en hyggestund når vi klipper kløer og ordner ører, masserer poter (bare for hyggens skyld) osv.Han er helt afslappet og nyder helt tydeligt sit "100 km eftersyn", så det kan sagtens lade sig gøre også med en hund der er over unghunde-stadiet.

 • Allan Nygaard  - Klipning af kløer, fortsat fra ovenstående

  Med ældre hunde gælder det bare ligesom med lydighedstræning at man er MEGET tålmodig og 100% konsekvent så hunden ved hvor den har dig. Naturligvis gør det ikke noget at du bliver nogenlunde ferm til at foretage kloklipningen så 4 poter kan gøres på under 45 sekunder. Når du til stadighed foretager en hurtig og smertefri klipning vil hunden hurtigt få tillid til at det ikke bliver ubehageligt. :D

Kun registerede brugere kan skrive en kommentar!
 
Del denne artikel